DESPRE PROGRAM

Informații generale

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani din Țara Făgărașului.

Programul Științescu este implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și finanțatorii Romanian-American Foundation, Avira cu sprijinul CARO, FENEC Rubber Eastern Europe și Isoplus Special.

 

Anul acesta, Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016, alături de cele 24 de proiecte propuse, care se adresau elevilor din orașele: Făgăraș, Rupea, Victoria și comunele: Lisa, Drăguș, Cincu, Jibert, Hârseni, Felmer, Mândra și Racoș. Oameni frumoși din Țara Făgărașului, elevi, profesori, reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat să învioreze științele și să captiveze copiii și liceeni. Astfel că, din cele 24 de  proiecte, în limita resurselor, Științescu a investit cu încrederea lui 10 echipe ca să-i ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor si adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”!

Cu ajutorul Științescu Țara Făgărașului ne dorim să îi ajutăm pe elevi să descopere că științele exacte sunt interesante și atractive. Vrem să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate la școală în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă zi de zi.

 

Așteptăm proiecte creative, inovative, proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile descoperiri științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.

Considerăm că toate acestea contribuie, pe termen lung, la stimularea tinerilor din Țara Făgărașului pentru alegerea unei cariere în domeniile STEM.

 

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Sibiu prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.

 

Grupul țintă al proiectelor aplicante

Elevii din clasele 0 – XII din școlile și liceele din Țara Făgărașului.