JURIUL FONDULUI ȘTIINȚESCU

Membrii juriului sunt aleși din organizații non-guvernamentale, companii, jurnaliști din presa centrală și instituții de învățământ. Prin imparțialitatea lor, experiența variată în domenii legate de apelul lansat, ei pot asigura un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese.


Componența juriului este următoarea:

ANCA MOLNOS

Anca Molnos- a obtinut titlul de inginer de la “Universitatea Politehnica”, Bucuresti, si doctoratul de la “Technical University of Delft”, Olanda. In momentul de fata este cercetator la “Commissariat à l’énergie atomique et aux énergies alternatives”, Grenoble, Franta, unde lucreaza la diminuarea consumului energetic al sistemelor si tehnologiilor de calcul. Anca este interesata de promovarea cercetarii printre tineri si de educatia in utilizarea tehnologiilor de calcul intr-un mod creativ, sustenabil si etic.


IOANA VATAJELU

Ioana Vatajelu – Cercetator la Institutul Politehnic Grenoble, absolventa a Colegiului National Radu Negru Fagaras, are un master in fizica si automatizari la Universitatea Babes Boyai din Cluj-Napoca si a obtinut doctoratul in electronica la Universitatea Tehnica Catalana in Barcelona – reprezentant al mediul profesional.


EMIL MAGA

Emil Maga – Construction Manager at Boccard Romania, absolvent al Colegiului National Radu Negru Fagaras si apoi al Universitatii Politehnice din Bucuresti, pasionat de inginerie – reprezentant al mediului profesional.


MIRCEA DINCA

Mircea Dinca – Assistant Professor of Chemistry  la Massachusetts Institute of Technology, cercetator pasionat de chimie inca din copilarie, a absolvit Colegiul Radu Negru Fagaras, a absolvit Magna cum Laude in Chimie la Universitatea Priceton si apoi Doctoratul in Chimie Anorganica la Universitatea California, Berkeley – reprezentant al mediului academic.


MIHAELA CIBIAN

Mihaela Cibian este FRQNT Postdoctoral Research Fellow la Kyushu University (Fukuoka, Japonia), Coordination Chemistry Laboratory, unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solara in energie chimica. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada.  Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.

 


LUCIAN SASU

Lucian M. Sasu – absolvent al liceului Radu Negru Făgăraș, conferențiar universitar la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Transilvania din Brașov și doctor în Știința Calculatoarelor. Pasionat de Artificial Intelligence și Machine learning – reprezentant al mediului academic.


SORIN BADEA

Sorin Badea – realizator al emisiunii “Guerrilla HUB” la Radio Guerrilla, jurnalist de stiință. “Sunt un jurnalist care ar fi vrut să fie om de știință și căruia îi pare un pic rău că nu a ajuns profesor. Încă din anul 2003 am luat decizia sa popularizez informațiile științifice și chiar cred că viitorul nostru pare mai frumos privit prin lentila educației STEM. Așa că, de aproape un deceniu, vânez cadre didactice care încearcă să îi facă pe elevi să gândească frumos.


LUIZA ZAMORA

Luiza Zamora este istoric de artă, pasionat de arheologie subacvatică, dar și de patrimoniul de la suprafață. Pasiunea pentru cele două domenii au purtat-o în Egipt, dar și pe coclaurii naționali acolo unde a descoperit valori ignorate pe care a încercat să le aducă în prim plan prin albumele pe care le-a creat. Cea mai mare parte a activității sale a fost dedicată managementului și comunicării proiectelor și evenimentelor culturale (Noaptea Muzeelor, Arte în București, Street Delivery, Galeria Posibilă, Cărturești), dar ultimii doi ani au readus știința în viața ei prin coordonarea națională a Fondului Științescu.


Sergiu Mihăilescu

Sergiu Mihăilescu – fotograf talentat, voluntar al programului YouthBank și elev la Colegiul National “Radu Negru” în clasa a XI-a, unde studiază informatica, pasiunea descoperită încă din copilărie. A acceptat să fie parte din juriul Științescu Țara Făgărașului deoarece consideră că resursele financiare trebuie investite corect și responsabil în comunitatea noastră, mai ales știind ca vor avea un efect benefic asupra tineretului și viitorului acestuia.


Larisa Ioana

Larisa Ioana – absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București, în prezent PR Specialist în cadrul Avira, companie germana renumită pentru portofoliul variat de soluții de securitate cibernetică. Pasiunea pentru comunicare s-a transpus în diverse proiecte educaționale care au ca scop principal informarea utilizatorilor în legătură cu pericolele universului digital.

În calitate de membru al juriului, sper să pot contribui la dezvoltarea unor proiecte interesante care promit un impact pozitiv asupra viitorului tinerilor din România.