DESPRE PROGRAM

Informații generale

 

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani din Țara Făgărașului.

 

Programul Științescu este implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și finanțatorii Romanian-American Foundation, Avira, Bilka Steel, FENEC Rubber Eastern Europe, Hirschmann Automotive, Stihl România, JTTI Romania și Berg Banat.

 

Anul acesta, Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016. La edițiile precedente au fost finanțate 22 de proiecte care se adresau elevilor din orașele: Făgăraș, Rupea, Victoria și comunele: Lisa, Drăguș, Cincu, Jibert, Hârseni, Felmer, Mândra și Racoș. Oameni frumoși din Țara Făgărașului, elevi, profesori, reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat să învioreze științele și să captiveze copiii și liceeni, să ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor si adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

 

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”!

 

Dacă ai o idee de proiect vino în 15 februarie la ora 17.00, la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului din Bulevardul Unirii nr. 1C, la un training de scriere a unui proiect Științescu.

 

Așteptăm proiecte creative, inovative, proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile descoperiri științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim, vem ca ei să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate la școală în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă zi de zi.

 

Cu ajutorul Științescu Țara Făgărașului ne dorim să îi ajutăm pe elevi să descopere că științele exacte sunt interesante și atractive.
Considerăm că toate acestea contribuie, pe termen lung, la stimularea tinerilor din Țara Făgărașului pentru alegerea unei cariere în domeniile STEM.

 

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Sibiu prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.

 

Grupul țintă al proiectelor aplicante

 

Elevii din clasele 0 – XII din școlile și liceele din Țara Făgărașului.

 

Galerie foto