DESPRE PROGRAM

Informații generale

 

Fondul Științescu este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

În Țara Făgărașului, programul a debutat cu prima ediție în anul 2016, fiind implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul Romanian-American Foundation și ai susținătorilor programului. De atunci, Științescu a învestit cu încrederea lui 32 echipe care să-i ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este responsabilitatea întregii comunități!

 

23 aprilie 2020 – Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează o ediție specială a Fondului Științescu Țara Făgărașului prin care acordă finanțări în valoare de 21.300 RON pentru proiecte educaționale în format digital.
Din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență, multe dintre activitățile educaționale s-au mutat în mediul online. În acest context, ediția specială din acest an vine cu provocarea de a susține proiecte ale căror activități se adaptează vremurilor, care folosesc creativ mediul on-line pentru transferul de cunoștințe și propun o experiență de învățare valoroasă pentru copii și tineri.

 

Ce ne propunem să finanțăm în cadrul acestei ediții?
Ne propunem să finanțăm proiecte inovative care să se desfășoare în format digital/on–line, care să vină în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 – 19 ani din Țara Făgărașului cu scopul de a face educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică), mai atractivă și pe înțelesul lor, și să contribuie în mod deosebit la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani. Mai multe detalii se regăsesc în Ghidul de finanțare.
În cadrul ediției 2020, nu este prevăzut un buget minim sau maxim. Ne propunem să finanțăm între 3 și 6 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de către aplicanți.

 

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”! Dacă ești un pasionat al științelor și ai o idee de proiect care ar putea să se desfășoare în format digital, te invităm să o propui juriului pentru a primi finanțare.

 

Ediția din 2020 a Fondului Științescu este implementată de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și finanțatorul Dedienne Roumanie.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe comunități din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Prahova, Sibiu și Timișoara prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.

 

Galerie foto