DESPRE PROGRAM

Informații generale

 

Fondul Științescu este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

În Țara Făgărașului, programul a debutat cu prima ediție în anul 2016, fiind implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul Romanian-American Foundation și ai susținătorilor programului. De atunci, Științescu a învestit cu încrederea lui 42 echipe care să-i ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este responsabilitatea întregii comunități!

 

29.04.2022 – Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) se află la ediția ediția cu numărul 6.0. a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări  în limita bugetului disponibil, pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.
Dacă ești pasionat de științele exacte, vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere, îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe printr-un proiect educațional finanțat de FCTF.

 

Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în 14 orașe din România: Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Prahova, Sibiu, Țara Făgărașului, Timișoara și Vâlcea, prin competiții similare de proiecte.

 

Galerie foto

 

Mai multe foto aici