JURIUL FONDULUI ȘTIINȚESCU

Membrii juriului sunt aleși din organizații non-guvernamentale, companii, jurnaliști din presa centrală și instituții de învățământ. Prin imparțialitatea lor, experiența variată în domenii legate de apelul lansat, ei pot asigura un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese.


Componența juriului este următoarea:

ANCA MOLNOS


 
Anca Molnos- a obtinut titlul de inginer de la “Universitatea Politehnica”, Bucuresti, si doctoratul de la “Technical University of Delft”, Olanda. In momentul de fata este cercetator la “Commissariat à l’énergie atomique et aux énergies alternatives”, Grenoble, Franta, unde lucreaza la diminuarea consumului energetic al sistemelor si tehnologiilor de calcul. Anca este interesata de promovarea cercetarii printre tineri si de educatia in utilizarea tehnologiilor de calcul intr-un mod creativ, sustenabil si etic.


TEODORA ȚAROG


 
Teodora Țarog, Director General & Country Manager Dedienne Roumanie, pasionată de științele inginerești, îi place să urmărească îndeaproape și continuu progresul în ramura sa de științe inginerești și îi place ca tinerii să înțeleagă aplicarea principiilor teoretice din fizica, chimie și matematică în obținerea de produse concrete.


CIPRIAN PÂRVU


 
Ciprian Pârvu – are 15 ani de experiență în domeniul telecom, este manager de proiecte pentru AtosIT Brașov, unde combină munca cu pasiunea pentru tehnologie. Este interesat de noile tehnologii care se dezvoltă și implementează în IT&C.


EMIL MAGA


 
Emil Maga – Construction Manager at Boccard Romania, absolvent al Colegiului National Radu Negru Fagaras si apoi al Universitatii Politehnice din Bucuresti, pasionat de inginerie – reprezentant al mediului profesional.


MIRCEA DINCA


 
Mircea Dinca – Assistant Professor of Chemistry  la Massachusetts Institute of Technology, cercetator pasionat de chimie inca din copilarie, a absolvit Colegiul Radu Negru Fagaras, a absolvit Magna cum Laude in Chimie la Universitatea Priceton si apoi Doctoratul in Chimie Anorganica la Universitatea California, Berkeley – reprezentant al mediului academic.


MIHAELA CIBIAN


 
Mihaela Cibian este assistent professor la Departamentul de chimie, biochimie si fizica al Université du Québec à Trois-Rivières (UQTR), Canada si cercetator la l’Institut de recherche sur l’hydrogène (IRH-UQTR), unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solara in energie chimica. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada. Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.

 


LUIZA ZAMORA


 
Luiza Zamora este istoric de artă, pasionat de arheologie subacvatică, dar și de patrimoniul de la suprafață. Pasiunea pentru cele două domenii au purtat-o în Egipt, dar și pe coclaurii naționali acolo unde a descoperit valori ignorate pe care a încercat să le aducă în prim plan prin albumele pe care le-a creat. Cea mai mare parte a activității sale a fost dedicată managementului și comunicării proiectelor și evenimentelor culturale (Noaptea Muzeelor, Arte în București, Street Delivery, Galeria Posibilă, Cărturești) și timp de trei ani a fost coordonator a Fondului Științescu național.