JURIUL FONDULUI ȘTIINȚESCU

Membrii juriului sunt aleși din organizații non-guvernamentale, companii, jurnaliști din presa centrală și instituții de învățământ. Prin imparțialitatea lor, experiența variată în domenii legate de apelul lansat, ei pot asigura un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese.


Componența juriului este următoarea:

ANCA MOLNOS

Anca Molnos- a obtinut titlul de inginer de la “Universitatea Politehnica”, Bucuresti, si doctoratul de la “Technical University of Delft”, Olanda. In momentul de fata este cercetator la “Commissariat à l’énergie atomique et aux énergies alternatives”, Grenoble, Franta, unde lucreaza la diminuarea consumului energetic al sistemelor si tehnologiilor de calcul. Anca este interesata de promovarea cercetarii printre tineri si de educatia in utilizarea tehnologiilor de calcul intr-un mod creativ, sustenabil si etic.


IOANA VATAJELU

Ioana Vatajelu – Cercetator la Institutul Politehnic Grenoble, absolventa a Colegiului National Radu Negru Fagaras, are un master in fizica si automatizari la Universitatea Babes Boyai din Cluj-Napoca si a obtinut doctoratul in electronica la Universitatea Tehnica Catalana in Barcelona – reprezentant al mediul profesional.


EMIL MAGA

Emil Maga – Construction Manager at Boccard Romania, absolvent al Colegiului National Radu Negru Fagaras si apoi al Universitatii Politehnice din Bucuresti, pasionat de inginerie – reprezentant al mediului profesional.


MIRCEA DINCA

Mircea Dinca – Assistant Professor of Chemistry  la Massachusetts Institute of Technology, cercetator pasionat de chimie inca din copilarie, a absolvit Colegiul Radu Negru Fagaras, a absolvit Magna cum Laude in Chimie la Universitatea Priceton si apoi Doctoratul in Chimie Anorganica la Universitatea California, Berkeley – reprezentant al mediului academic.


MIHAELA CIBIAN

Mihaela Cibian este FRQNT Postdoctoral Research Fellow la Kyushu University (Fukuoka, Japonia), Coordination Chemistry Laboratory, unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solara in energie chimica. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada.  Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.

 


LUCIAN SASU

Lucian M. Sasu – absolvent al liceului Radu Negru Făgăraș, conferențiar universitar la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Transilvania din Brașov și doctor în Știința Calculatoarelor. Pasionat de Artificial Intelligence și Machine learning – reprezentant al mediului academic.


LUIZA ZAMORA

Luiza Zamora este istoric de artă, pasionat de arheologie subacvatică, dar și de patrimoniul de la suprafață. Pasiunea pentru cele două domenii au purtat-o în Egipt, dar și pe coclaurii naționali acolo unde a descoperit valori ignorate pe care a încercat să le aducă în prim plan prin albumele pe care le-a creat. Cea mai mare parte a activității sale a fost dedicată managementului și comunicării proiectelor și evenimentelor culturale (Noaptea Muzeelor, Arte în București, Street Delivery, Galeria Posibilă, Cărturești), dar ultimii doi ani au readus știința în viața ei prin coordonarea națională a Fondului Științescu.


Ionel Pătrașcu

 

Licean în clasa a XII – a la Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraș, Ionel Pătrașcu a avut o vasta activitate în cadrul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, fiind membru 3 ani în cadrul programului YouthBank Făgăraș. De asemenea a coordonat proiectul LegoLearn în prima ediție a Fondului Stiintescu Țara Făgărașului. Este un mare pasionat de IT, robotica și, în general, de tot ce ține de științele exacte.


Larisa Ioana

Larisa Ioana – absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București, în prezent PR Specialist în cadrul Avira, companie germana renumită pentru portofoliul variat de soluții de securitate cibernetică. Pasiunea pentru comunicare s-a transpus în diverse proiecte educaționale care au ca scop principal informarea utilizatorilor în legătură cu pericolele universului digital.

În calitate de membru al juriului, sper să pot contribui la dezvoltarea unor proiecte interesante care promit un impact pozitiv asupra viitorului tinerilor din România.