Membrii juriului sunt aleși din organizații non-guvernamentale, companii, jurnaliști din presa centrală și instituții de învățământ. Prin imparțialitatea lor, experiența variată în domenii legate de apelul lansat, ei pot asigura un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese.
Membrii echipei de evaluare vor fi prezentați până la finalul etapei de înscrieri.
Componența juriului este următoarea:
LUIZA ZAMORA
Luiza Zamora este istoric de artă, manager și instigator cultural, autor de albume despre patrimoniu național, conector de idei și oameni, cu ochii pe case, garduri și ferestre, dubitativ 24/7, hălăduitor. Într-o notă mai serioasă, a fost timp de trei ani coordonatorul național al Programului Științescu din partea FFCR. Chiar dacă au trecut doi ani de când și-a încheiat activitatea a rămas atașată de programul care a aduce sens, aplicabilitate și utilitate științelor în viața de zi cu zi și le transmite copiilor bucuria de a le învăța într-un mod practic.
ALEXANDRU ȘOLOT
Alexandru Șolot este o fire extrem de curioasă, fiind implicat de la activități în domenii tehnice precum fizică, inginerie software și inteligență artificială, cercetare în domeniul microelectronicii și dispozitivelor medicale, inteligență artificială, până la activități de voluntariat în domeniul educației și leadership. Alexandru a obținut în 2019 un masterat în Inteligență Artificială în cadrul University of Cambridge și a revenit în România, unde, pe lângă activitatea antreprenorială, își propune să își continue implicarea în proiecte educaționale și științifice.
MĂDĂLINA ȘERBAN
Cercetător în domeniul agronomiei, consultant în agricultură privind tehnologia volumului ultra – redus utilizat în tratamentele cu dronele agricole, manager de fermă.
Doctorand al Facultății de Agricultură (USAMV Cluj-Napoca) cu specializare în protecția plantelor, disciplina Fitopatologie.
ALEXANDRU ȘTEFAN
Fost profesor de limbi străine în cadrul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, unde a predat limbi străine și comunicare profesională timp de 10 ani, Alexandru a elaborat alături de colegii săi cursurile de limba engleză și limba franceză utilizate în procesul didactic pentru instruirea elevilor și cursanților școlii. Absolvent al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, cu un masterat în Lingvistica Franceză la Universitatea din București și gradul didactic II în specialitatea Limba si Literatura Engleză, cu o experiență de peste 20 de ani în predarea limbilor străine, Alexandru a predat limba engleză și limba franceză în diferite instituții de învățământ din București, Ploiești și Câmpina. În prezent, Alexandru preda limba engleză și limba franceză în cadrul Joy Learning Centre din Făgăraș, unde este totodată administrator și training manager.
VLAD STĂNESCU
Absolvent al Universității Politehnica din București, cu specializarea în Mecatronică și Robotică am inceput încă de mic să fac, că creez, la început reparații și proiecțele prin jurul casei, apoi obiecte din lemn, în final descoperind lucrul pe care nu îl fac numai ca profesie, ci îl fac ca și pasiune.
În lumea mea, roboții mobili sunt nu doar un subiect de studiu, ci și o pasiune profundă. Concursurile la care participăm nu numai că ne oferă energia și emoțiile concursului, aceasta ne determină să lucrăm mai mult, mai eficient și mai ales ne ajută să aplicăm toate cunoștiințele teoretice pe care le deținem.
EMIL MAGA
Emil Maga – Construction Manager at Boccard Romania, absolvent al Colegiului Național Radu Negru Făgăraș si apoi al Universității Politehnice din București, pasionat de inginerie – reprezentant al mediului profesional.
CIPRIAN PÂRVU
Ciprian Pârvu – are 15 ani de experiență în domeniul telecom, este manager de proiecte pentru AtosIT Brașov, unde combină munca cu pasiunea pentru tehnologie. Este interesat de noile tehnologii care se dezvoltă și implementează în IT&C.
BENI CIURCHEA
Cu un background în inginerie electrică și automatică, a fost implicat în prima ediție Științescu cu un proiect inovator prin care a învățat elevii de clasele V-XII să îmbine conștiințele de programare și electronică prin aplicarea lor în practică. “Cât de complicat poate să fie…” este motto-ul lui în muncă și față de orice este nou.
MIHAELA CIBIAN
Mihaela Cibian este assistent professor la Departamentul de chimie, biochimie si fizică al Université du Québec à Trois-Rivières (UQTR), Canada și cercetător la l’Institut de recherche sur l’hydrogène (IRH-UQTR), unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solară în energie chimică. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada. Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.
BOGDAN MIHĂILĂ
Bogdan Mihăilă este director FENEC Rubber Eastern Europe SRL și are o experiență de peste 8 ani în sectorul nonprofit, din postura de inițiator, fundraiser si finanțator al unor proiecte implementate în cadrul programelor FCTF. Pasionat de tehnologie și competențe digitale, găsește „conceptul STEM și implicit programul Fondul Ştiinţescu ca fiind o oportunitate oferită tinerilor din comunitatea locală de a aborda diferite discipline academice (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și a le reuni într-un ecosistem multidisciplinar.”
MIHAELA CIBIAN
Mihaela Cibian este assistent professor la Departamentul de chimie, biochimie si fizică al Université du Québec à Trois-Rivières (UQTR), Canada și cercetător la l’Institut de recherche sur l’hydrogène (IRH-UQTR), unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solară în energie chimică. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada. Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.
ANCA MOLNOȘ
Anca Molnoș – a obținut titlul de inginer de la “Universitatea Politehnică”, București, și doctoratul de la “Technical University of Delft”, Olanda. În momentul de față este cercetător la “Commissariat à l’énergie atomique et aux énergies alternatives”, Grenoble, Franța, unde lucrează la diminuarea consumului energetic al sistemelor și tehnologiilor de calcul. Anca este interesată de promovarea cercetării printre tineri și de educația în utilizarea tehnologiilor de calcul într-un mod creativ, sustenabil și etic.
MIRCEA DINCA
Mircea Dincă – Assistant Professor of Chemistry la Massachusetts Institute of Technology, cercetător pasionat de chimie încă din copilărie, a absolvit Colegiul Radu Negru Făgăraș, a absolvit Magna cum Laude în Chimie la Universitatea Priceton și apoi Doctoratul în Chimie Anorganică la Universitatea California, Berkeley – reprezentant al mediului academic.
ALIN PAUSAN
Este fondatorul Actable100 a cărei misiune este să ajute 100 de startup-uri și companii de tehnologie să rezolve probleme reale din piață. Ajuta startup-uri tech cu echipe dedicate de programatori, construiește produse cu ajutorul experienței lui de product manager și ajută echipele să-și dezvolte afacerile internațional.
În plus, are peste 10 ani de activitate în ONG-uri, fiind și membru în bordul de conducere al Cluj Startups tech ecosystem, care este un ecosistem unde startup-urile tech sunt ajutate prin network și investiții private. Mai mult decât atât, oferă suport, resurse, acces la diferite evenimente tech, discounturi la programe și evenimente și oportunități de investiții pentru fondatorii de startup-uri tehnologice.
GEORGE BORZEA
Absolvent al facultății de Management și Inginerie Economică din cadrul USAMV București. Cu o experiență de 14 ani în domeniu agricol, pasionat de tehnologie, a implementat noi tehnologii în agricultura pentru monitorizarea ciclului de producție agricol atât vegetal cât și zootehnic. Absolvent al programului Tineri Lideri pentru Agricultură lansat de Clubul Fermierilor Români. Testează diverse soluții IoT în ferma proprie care sunt propuse spre implementare și altor fermieri.
CIPRIAN CISMAȘ
Este născut și crescut în Făgăraș, căsătorit și are trei copii (10, 9 si 6 ani). Din punct de vedere al profesiei este inginer iar din anul 2017 deține și titlul de doctor în ingineria civilă. În prezent ocupă funcțiile de șef lucrări (asociat) în cadrul departamentului de Inginerie Civilă al Universității “Transilvania” Brașov și Director Tehnic al S.C. CIDO CONSTRUCT S.R.L.