12 proiecte primesc finanțare din Fondul Științescu Țara Făgărașului 6.0.
July 1, 2022
Făgăraș, 1 iulie 2022 – Prin generozitatea celor 15 Susținători ai Fondului Științescu ediția 6.0., Fundația Comunitară Țara Făgărașului acordă finanțări în valoare de 117.706 Lei pentru 12 proiecte educaționale interdisciplinare, din domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie,artă și matematică) care vor fi implementate în perioada 18 iulie 2022 – 14 aprilie 2023.
Start înscrieri Fondul Științescu ediția 6.0!
April 28, 2022
29.04.2022 - Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează ediția cu numărul 6.0 a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări, în limita bugetului disponibil, pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.
7 proiecte primesc finanțare din Fondul ”Științescu Țara Făgărașului”
July 30, 2021
Făgăraș 30 iulie 2021 – Programul ”Științescu Țara Făgărașului” și-a desemnat proiectele care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul celei de-a cincea ediții.
Start înscrieri Fondul Științescu ediția 5.0!
June 3, 2021
04.06.2021 - Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează cea de-a cincea ediție a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări în valoare maxima de 13.000 lei / proiect  în limita bugetului disponibil, pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.
Raport de ediție specială – Științescu în timpuri de Pandemie
December 22, 2020
Din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență impusă la nivel național la începutul lunii martie a acestui an, multe dintre activitățile educaționale s-au mutat în mediul online.
Trei proiecte primesc finanțare din Fondul „Științescu Țara Făgărașului”
June 10, 2020
Făgăraș, 10 iunie 2020 – Fondul „Științescu Țara Făgărașului” și-a desemnat proiectele care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul ediției speciale din acest an.
Lansare Științescu Țara Făgărașului Ediție specială – 2020
April 22, 2020
23 aprilie 2020 - Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează o ediție specială a Fondului Științescu Țara Făgărașului prin care acordă finanțări în valoare de 21.300 RON pentru proiecte educaționale în format digital.
Raport Științescu ediția 3.0. – Rezultate și provocări
February 7, 2020
Ediția 2019 a Fondului Științescu Țara Făgărașului s-a încheiat în luna noiembrie, odată cu eveniment final, „Științescu4all – Târg de științe pentru cei mici și cei mari” - eveniment dedicat publicului larg la care au participat proiectele finanțate în cadrul acestei ultime ediții, dar și alte patru din cadrul edițiilor anterioare.
Științescu4all – Târg de Științe
December 2, 2019
Științescu4all - Târg de Științe pentru cei mici și mari la finalul a trei ani de proiect    În data de 14 noiembrie 2019, Fundația Comunitară Țara Făgărașului, împreună cu coordonatori și reprezentanți ai proiectelor finanțate prin Fondul Științescu, a găzduit, în sala de sport a Colegiului Național „Radu Negru”, un eveniment prin care publicul larg a putut întâlni echipele de proiecte Științescu care de-a lungul celor 3 ani au contribuit la înfrumusețarea științelor exacte în Făgăraș și în zonele din vecinătate.
12 proiecte în ediția Științescu 3.0
April 4, 2019
Cele 12 proiecte care se află pe lista scurtă în vederea unei finanțări în cadrul Fondului Științescu Țara Făgărașului sunt:
1.
Hai cu un proiect la Științescu!
February 12, 2019
Fundația Comunitară Țara Făgărașului vă anunţă cu bucurie că Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016 în Țara Făgărașului și dăm startul ediției cu numărul 3.0.
Pașaportul lui Științescu – eveniment final ediția 2.0
November 21, 2018
Vineri 16 noiembrie a.c., a avut loc evenimentului final al celei de-a doua ediții a lui Științescu în Țara Făgărașului.
Pașaportul lui Științescu – eveniment final ediția 2.0
November 9, 2018
Vineri, 16 noiembrie a.c., Științescu își invită toți prietenii la întâlnirea cu pasionații de științe pe care i-a cunoscut în cei doi ani de când revitalizează capitalul de inovație al comunității Țării Făgărașului.
Științescu în plină efervescență!
July 6, 2018
Anul acesta, Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016, alături de cele 13 de proiecte finanțate, în cadrul celei de-a doua ediții.
Produse cosmetice naturale realizate de elevi prin programul ”Fondul Științescu”
May 14, 2018
Proiectele alese anul acesta pentru a fi finanțate în cadrul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu încep a prinde viață.
Proiecte finanțate în ediția a IIa Științescu Țara Făgărașului, 2017-2018
March 9, 2018
Programul ”Științescu Țara Făgărașului” și-a desemnat proiectele care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul celei de-a doua ediții.
Invitație lansare Științescu Țara Făgărașului ediția a IIa
October 22, 2017
Marți, 31 octombrie a.c, Fundația Comunitară Țara Făgărașului vă invită la evenimentul de lansare al Fondului Științescu Țara Făgărașului ediția a IIa, o întâlnire cu elevi, studenți, profesori, oameni pasionați și creativi care au nevoie de susținere pentru ideile lor, pentru entuziasmul lor pentru științelele exacte.
Consultări cu echipele de proiect
October 12, 2016
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori.
Lucian Todea, ITNT – investind în educație, rupem cercul vicios
October 15, 2015
Proiectele de la Fondul Științescu au fost posibile datorită încrederii unor oameni vizionari care își investesc timpul și banii pentru a pregăti următoarele generații de inovatori, educatori, antreprenori.
Skip to the Future
June 11, 2015
Proiectul “Skip to the Future” și-a propus să le ofere elevilor de clasa a XI-a șansa de a vedea care este procesul de dezvoltare a soluţiilor software și hardware din perspectiva unui inginer, specialiști care lucrează în domeniul științei și ingineriei.
Workshop-ul de robotică SPARX (Științescu Jr.)
June 11, 2015
Proiectul și-a propus realizarea unor roboți autonomi în scopuri educative și  organizarea de workshop-uri în diverse unități de învățământ pentru familiarizarea elevilor cu modul de construire a unui robot, ușurința cu care acesta poate fi asamblat dar și pentru trezirea interesului copiilor pentru această ramură a științelor inginerești (electronică, informatică, mecanică).
Y Lead Technology
June 11, 2015
Y Lead Technology și-a propus introducerea elevilor de liceu în universul limbajelor de programare C/C#/OOP respectiv HTML/CSS/SQL/PHP prin lucru în echipe împreună cu tineri internaționali care le-au livrat o serie de sesiuni și suport pe tot parcursul proiectului.
Magic Science
June 11, 2015
Proiectul și-a propus ca obiectiv principal trezirea interesului copiilor pentru studiul  științelor prin joc, realizând experimente în clubul PED (amenajat special pentru acest proiect) sau în spații neconvenționale.
Stibiu
June 11, 2015
Stibiu oferă o serie de videoclipuri educative despre lumea înconjurătoare, de la teme de biologie până la astronomie și nu numai.
Grădinile viitorului în spațiul urban
June 11, 2015
În cadrul proiectul au fost prezentate și popularizate tehnologiile de grădini verticale de interior și de exterior.
Laboratorul lui Ben
June 11, 2015
Proiectul “Laboratorul lui Ben” a avut ca scop introducerea copiilor în lumea microscopică.
Proiectul Interdisciplinar Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu”
June 11, 2015
Proiectul a fost conceput sub forma unui opțional interdisciplinar care a invitat elevii să participe la aventura cunoaşterii şi înţelegerea ştiinţifică a proceselor vieţii.
Lucrările practice de laborator
June 11, 2015
  Proiectul a fost conceput sub forma unui opțional interdisciplinar care a invitat elevii să participe la aventura cunoaşterii şi înţelegerea ştiinţifică a proceselor vieţii.
Clubul Tehnic Sibiu – CTS
June 11, 2015
Proiectul “Clubul Tehnic Sibiu” a fost implementat sub forma unui program educaţional cu o durată de aproximativ 4 luni cu scopul de a descoperi şi dezvolta abilităţi tehnice şi practice în rândul eleviilor de școală generală şi de a transmite celor mici pasiunea pentru electronică şi radiocomunicaţii.
WeDo EveryThing
June 11, 2015
Scopul proiectului “WeDo Everything”  a fost prezentarea într-o manieră atractivă și amuzantă, (încorporând atât elemente teoretice cât și practice) principiile de bază ale științelor naturii, fizicii, matematicii și ingineriei cu ajutorul kiturilor educaționale motorizate și programabile.
Connecting the dots
June 11, 2015
Proiectul ”Connecting the Dots” și-a propus transformarea modului în care elevii,  profesorii și părinții privesc școala și educația prin abordarea unor metode nonformale de educație: experimentare, joacă, mentorat, e-learning .
Electronică, robotică și programare cu opt roboți Sparki bazați pe Arduino
June 11, 2015
Proiectul ”Roboți Sparki” a avut drept scop accesul la un curs practic de electronică, robotică și programare cu opt roboți Sparki, care nu este cuprins în programa școlară și care hrănește curiozitatea elevilor pentru știintă și educația STEM.