Skip to the Future
June 11, 2015

Proiectul “Skip to the Future” și-a propus să le ofere elevilor de clasa a XI-a șansa de a vedea care este procesul de dezvoltare a soluţiilor software și hardware din perspectiva unui inginer, specialiști care lucrează în domeniul științei și ingineriei. Scopul a fost cel de le arăta concret adolescenților cum arată un astfel de viitor dacă urmează această cale profesională. Proiectul s-a adresat atât celor nehotărâți, cât și celor care curioși să afle ce face exact un inginer în viața de zi cu zi.

Structură activități:

  • Faza inițială de observare: prezentări ”one on one” între elevi și mentori în cadrul companiilor participante în legătură cu modul de lucru de zi cu zi al acestora și a uneltelor/echipamentelor folosite.
  • Faza de dezvoltare a unui proiect concret: elevii care au ales să meargă mai departe au participat la dezvoltarea supravegheată a unui proiect personal sau de echipă, proiecte care ulterior au fost publicate și utilizate de către companii reale. Toții participanții au primit un pachet cu materiale promoționale și tehnice care au fost folosite în scopul documentării și sedimentării tehnicilor și tehnologiilor învățate.

Beneficiari: 32 de elevi din clasele a XI-a din liceele cu profil real din Sibiu

Echipa: Alexandru Calinoiu – Antreprenor, inginer, Adrian Nistor – Inginer, antreprenor, Nelu Săracu – Antreprenor, Calin Nemes- Inginer hardware, Bădilă Cristian- Inginer

Web: http://skip.stiintescu.ro/

https://www.facebook.com/skiptothefuture?fref=ts

Finanțare: 10.500  lei

Activități derulate în perioada: mai-septembrie 2015

_01