Electronică, robotică și programare cu opt roboți Sparki bazați pe Arduino
June 11, 2015

Proiectul ”Roboți Sparki” a avut drept scop accesul la un curs practic de electronică, robotică și programare cu opt roboți Sparki, care nu este cuprins în programa școlară și care hrănește curiozitatea elevilor pentru știintă și educația STEM.

Structură ateliere de robotică:

  • 3 seminarii practice care s-au adresat unui număr total de 74 de elevi (clasele VI- XII) în cadrul cărora participanții au descoperit elemente de bază în robotică. Partea practică a proiectului a fost realizată cu ajutorul roboților Sparki construiți pe platforma Arduino, pe programele open source disponibile pentru robotul Sparki și derivări ale acestora pentru a încuraja creativitatea și munca de echipă.
  • Robotul Sparki dispune de senzori pentru detectarea distanței până la obiecte, senzori de poziție, senzori care captează intensitatea câmpului magnetic, senzori pentru detectarea intensității luminoase, ecran LCD, LED-uri, dispozitiv sonor, motoare controlabile intedependent, control IR și un sistem de prindere cu care pot manevra obiecte mici.

Beneficiari: 74 de elevi (14 selectați din liceele din Sibiu + 60 de elevi din cadrul Taberei de Fizică de la Cisnădioara)

Echipa: Silviu Simbotelecan – Consultant IT, Mihai Surdu – Student, facilitator

Web: https://www.facebook.com/roboti.sparki

Finanțare: 9.460 lei

Activități derulate în perioada: iulie-septembrie 2015

01