Produse cosmetice naturale realizate de elevi prin programul ”Fondul Științescu”
May 14, 2018

Proiectele alese anul acesta pentru a fi finanțate în cadrul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu încep a prinde viață.

Unul dintre acestea este ”Natural Beauty”, înscris de Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, prin care elevii și profesorii au venit cu ideea producerii de cosmetice naturale, în condiții de laborator, folosind principii, metode și operații științifice.

Proiectul se adresează unui număr de aproximativ 600 de elevi între 12 și 19 ani de la ”Liceul Tehnologic ”Dr, Ioan Șenchea” din Făgăraș și 2 școli: Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” din Făgăraș și Școala Gimnazială Recea, din mediul rural.

Ideea proiectului a apărut în momentul în care o elevă a liceului Șenchea aflată la vârsta adolescenței acuza probleme de acnee. Provenind dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, tânăra folosea produse de proastă calitate, iar problema nu se rezolva. Astfel, câteva profesoare ale liceului Șenchea au venit cu ideea de a crea împreună cu elevii produse cosmetice naturale, inclusiv o cremă pentru acnee. Proiectul a fost înscris în concurs, fiind ales de juriu printre cele 18 proiecte ce vor primi finanțare pentru a fi puse în practică.

Săptămâna  aceasta proiectul a debutat la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“, când elevii din 2 clase a IX și o clasă a XII au participat cu mare interes și bucurie la un atelier practic în care îmbinând chimia, bilologia și alte științe exacte, au reușit să realizeze creme de față și balsam de buze doar din ingrediente naturale.  În cadrul acestor ateliere de lucru ce se vor derula până în luna august, elevii îndrumați de profesorii coordonatori vor produce în laboratorul școlii, 3 rețete de balsam de buze, 3 creme cosmetice pentru mâini și față, 2 parfumuri și 2 deodorante solide, cu scopul de a transmite și altor elevi cunoștințele științifice teoretice și practice dobândite. Astfel, în perioada urmatoare, elevii implicați în proiect și-au propus să facă demonstrații la Școala din Recea și la Școala Gimnazială  „Ovid Densușianu”. Le dorim mult succes și inspirație în continuare!