Proiectul “Clubul Tehnic Sibiu” a fost implementat sub forma unui program educaţional cu o durată de aproximativ 4 luni cu scopul de a descoperi şi dezvolta abilităţi tehnice şi practice în rândul eleviilor de școală generală şi de a transmite celor mici pasiunea pentru electronică şi radiocomunicaţii.
Programul a cuprins sesiuni de aeromodelism, orientare turistică, cursuri de prim ajutor, creaţie tehnică, decoraţiuni şi vopsitorie pe lemn.
Organizare atelierele tehnice:
– Formarea de grupe și prezentarea noțiunilor generale de radiotehnică, trafic radio, comunicaţii mobile, orientare turistică şi navigaţie GPS în cadrul unor cursuri teoretice de bază săptămânale.
– Desfășurarea de activități practice menite să consolideze noțiunile teoretice: construcţii electronice și kituri (oscilatoare, telecomenzi, radioreceptoare, radioemiţătoare, antene etc.) și testarea lor pe teren prin deplasarea în aer liber
– Activităţi creative în domeniul tehnologiei informaţiilor şi construcţiilor electronice: radiogoniometria (determinarea direcţiei din care provin undele radio şi localizarea emiţătorului responsabil de generarea acestora) a fost principala activitate promovată care a captat interesul elevilor.
Echipa: Motoaşcă Mihai (inginer de dezvoltare hardware) – yo6bcv@gmail.com
Avîrvarei Andrei (inginer de dezvoltare hardware) + alti 6 membri;
Web: https://www.facebook.com/pages/Clubul-Tehnic-Sibiu/374607156062189?fref=ts
Finanțare: 14.000 lei
Activități derulate în perioada: iunie – septembrie 2015