Lansare Științescu Țara Făgărașului Ediție specială – 2020
April 22, 2020

23 aprilie 2020Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează o ediție specială a Fondului Științescu Țara Făgărașului prin care acordă finanțări în valoare de 21.300 RON pentru proiecte educaționale în format digital.

Din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență, multe dintre activitățile educaționale s-au mutat în mediul online. În acest context, ediția specială din acest an vine cu provocarea de a susține proiecte ale căror activități se adaptează vremurilor, care folosesc creativ mediul on-line pentru transferul de cunoștințe și propun o experiență de învățare valoroasă pentru copii și tineri.

Fondul Științescu este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să desscopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

În Țara Făgărașului, programul a debutat cu prima ediție în anul 2016, fiind implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul Romanian-American Foundation și ai susținătorilor programului. De atunci,  Științescu a învestit cu încrederea lui 32 echipe care să-i ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

Ce ne propunem să finanțăm în cadrul acestei ediții?

Ne propunem să finanțăm proiecte inovative care să se desfășoare în format digital/on–line, care să vină în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 – 19 ani din Țara Făgărașului cu scopul de a face educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică),  mai atractivă și pe înțelesul lor, și să contribuie în mod deosebit la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani.  Mai multe detalii se regăsesc în Ghidul de finanțare.

În cadrul ediției 2020, nu este prevăzut un buget minim sau maxim. Ne propunem să finanțăm între 3 și 6 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de către aplicanți.

Cum aplici?

Proiectele detaliate, în forma lor finală se înscriu în formularul de aplicare disponibil pe site-ul www.fagaras.stiintescu.ro și se completează de către aplicant în format electronic până la data de 23 mai 2020, ora 17.00.

În perioada dintre data lansării acestei ediții a programului Științescu și termenul limită pentru depunerea proiectelor,  echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului va organiza sesiuni de consiliere online cu inițiatorii proiectelor,  cu scopul de a acorda sprijinul necesar în vederea întocmirii corecte a aplicaților. Programările se vor realiza în baza unei înscrieri prealabile prin e-mail la cristina.muntean@fundatiactf.ro.

Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de aplicare și evaluare precum și despre calendar, vă rugăm să accesați www.fagaras.stiintescu.ro .

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”! Dacă ești un pasionat al științelor și ai o idee de proiect care ar putea să se desfășoare în format digital, te invităm să o propui juriului pentru a primi finanțare.

Ediția din 2020 a Fondului Științescu este implementată de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și finanțatorul Dedienne Roumanie.

 

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, cu sediul în Făgăraş. Misiunea noastră este de a inspira şi susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului face parte din programul național de „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și Romanian-American Foundation.